Földimogyorós szezámmagos saláta öntet

A legkiválóbb hozzá a Top Creame of Nature Földimogyoróvaj, mely tartósítószer és teljes adalékanyagmentesen készül 100 %-ban.

Hozzávalók — kis adag:

●● 3 evőkanál friss citromlé (vagy almi cider ecet vagy friss lime lé)

●● 2 evőkanál földimogyoróvaj (Top Cream of Nature termék)

●● 2 evőkanál juhar szirup

●● 2 evőkanál szezámmag olaj

●● 3 csipetnyi őrölt feketebors

●● 2 csipetnyi enyhén csípős őrölt piros paprika

●● 1 csipetnyi reszelt citromhéj

●● 1 csipetnyi tengeri só

Elkészítése:

Egy kis tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd keverjük homogén öntetté, ha frissen kívánjuk használni. Tegyük be a hozzávalókat egy tetővel zárható üvegbe, majd rázzuk össze azokat simára és tegyük hűtőbe.

Öntsük a salátára, és mártsuk, forgassuk bele, amíg a saláta fel nem veszi az öntetet.

Mogyoróvajjal töltött fánk

A fánk a 19. században terjedt el Magyarországon, ettől kezdve vált igazi kedvenc süteménnyé.

Földimogyoróvajas fánk

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • 2 dl tej
  • kevés porcukor
  • mindegyik fánkba 1 kávéskanál mogyoróvaj (Top Cream of Nature)

Elkészítése: A langyos tejbe a cukor hozzáadása mellett felfuttatjuk az élesztőt. Majd ehhez hozzáadjuk a krémesre kevert tojássárgáját, a felolvasztott vajat és a rumot. Ehhez lassan adagoljuk hozzá a lisztet kevergetés mellett, majd kézzel jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután 1 órát pihentetjük meleg helyen. Ezt követően gyúródeszkára helyezve elnyújtjuk 3-5 mm vastagságúra. Kör alakú formákat szaggatunk belőle. Minden második kör szélét megkenjük tojásfehérjével, a közepére 1 kávéskanál „Top cream of nature” mogyoróvajat teszünk. Bármelyiket magvajat használhatjuk, a diót, mandulát, mogyorót ajánljuk leginkább. Tetejére ráhelyezzük a másik kört és a szélüket összenyomkodjuk, hogy sütésközben ne váljanak ketté. Forró olajban kisütjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.