Receptek
Földimogyorós szezámmagos saláta öntet
A legkiválóbb hozzá a Top Creame of Nature Földimogyoróvaj, mely tartósítószer és teljes adalékanyagmentesen készül 100 %-ban.
Hozzávalók — kis adag:
●● 3 evőkanál friss citromlé (vagy almi cider ecet vagy friss lime lé)
●● 2 evőkanál földimogyoróvaj (Top Cream of Nature termék)
●● 2 evőkanál juhar szirup
●● 2 evőkanál szezámmag olaj
●● 3 csipetnyi őrölt feketebors
●● 2 csipetnyi enyhén csípős őrölt piros paprika
●● 1 csipetnyi reszelt citromhéj
●● 1 csipetnyi tengeri só
Elkészítése:
Egy kis tálba tegyük bele az összes hozzávalót, majd keverjük homogén öntetté, ha frissen kívánjuk használni. Tegyük be a hozzávalókat egy tetővel zárható üvegbe, majd rázzuk össze azokat simára és tegyük hűtőbe.
Öntsük a salátára, és mártsuk, forgassuk bele, amíg a saláta fel nem veszi az öntetet.
Mogyoróvajjal töltött fánk
A fánk a 19. században terjedt el Magyarországon, ettől kezdve vált igazi kedvenc süteménnyé.
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 2 evőkanál cukor
- 5 dkg vaj
- 2 tojássárgája
- 1 evőkanál rum
- 2 dl tej
- kevés porcukor
- mindegyik fánkba 1 kávéskanál mogyoróvaj (Top Cream of Nature)
Elkészítése: A langyos tejbe a cukor hozzáadása mellett felfuttatjuk az élesztőt. Majd ehhez hozzáadjuk a krémesre kevert tojássárgáját, a felolvasztott vajat és a rumot. Ehhez lassan adagoljuk hozzá a lisztet kevergetés mellett, majd kézzel jól kidolgozzuk a tésztát. Ezután 1 órát pihentetjük meleg helyen. Ezt követően gyúródeszkára helyezve elnyújtjuk 3-5 mm vastagságúra. Kör alakú formákat szaggatunk belőle. Minden második kör szélét megkenjük tojásfehérjével, a közepére 1 kávéskanál „Top cream of nature” mogyoróvajat teszünk. Bármelyiket magvajat használhatjuk, a diót, mandulát, mogyorót ajánljuk leginkább. Tetejére ráhelyezzük a másik kört és a szélüket összenyomkodjuk, hogy sütésközben ne váljanak ketté. Forró olajban kisütjük, majd a tetejét meghintjük porcukorral.